wnętrze
Projekt restauracji oraz dobudowy zewnętrznego wiatrołapu w budynku górnej stacji kolei powstał przy wątpliwościach interpretacyjnych dotyczących zapisów w planie miejscowym odnośnie możliwości przeprowadzenia takiego zamierzenia, musieliśmy wykonać szereg interpretacji planistycznych i finalnie udało się uzyskać pozwolenie na budowę.
wnętrze
Zamierzenie polegało na zaadoptowaniu przestrzeni holu na potrzeby restauracji, wykonanie w nim drewnianej antresoli oraz zaadotowanie dodatkowo kondygnacji poniżej holu głównego na drugą salę restauracyjną.
wnętrze
Przebudowa objęła w konsekwencji całe skrzydło wschodnie obiektu.
wnętrze
Projekt powstawał w 2010 roku.
kuchnia
Kuchnia została zaprojektowana jako dwupoziomowa, zaplecze socjalne znajdowało się na kolejnej, niższej kondygnacji.
antresola
Powyżej sali znajduje się antresola sali restauracyjnej.
antresola
Antresola otwarta jest w centralnej części sali na nizszy poziom oraz na okno z widokiem w kierunku Świeradowa-Zdroju.
antresola
W scianie wschodniej również znajduje się okno z antresoli z widokiem na góry.
dobudowa wiatrołapu
W elewacji południowej został zaprojektowany nowy wiatrołap z wejsciem do restauracji.
lokalizacja
Restauracja znajduje się na stacji górnej Kolei Gondolowej, poniżej schroniska Na Stogu Izerskim.