elewacja

Pomysł na elewację opierał się na zgrupowaniu częśći balkonów i loggi w większe fragmenty tworzące poziome oraz pionowe białe bryły.

bulwar wzdłuż Odry

Podstawowym walorem inwestycji jest bliskość Odry, publiczny bulwar, który dopiero w przyszłości stanie się częśćią większej całości komunikacji pieszej.

bulwar

Wszytskie lokale na poziomie parteru to lokale usługowe, otwarte na pieszy bulwar, częścią bulwaru są wsporniki wysunięte poza linię nabrzeża.

dwuetapowa realizacja

Całość została podzielona na dwa etapy, pierwszy budynek oddany do uzytkowania w lutym 2017 oraz drugi budynek wysoki, który jest jeszcze w trakcie realizacji.

loggie

Obwodowe loggie zostały przesłonięte pasami blachy cięto-ciągnionej.

wewnętrzny dziedziniec

Wewnętrzna część zamierzenia, dziedziniec został zaprojektowany w całości z okładziną z płytek klinkierowych oraz z balkonami z mleczną balustradą.

mleczne balustrady

Mleczne balustrady przy mniejszych odległościach wewnątrz dzisdzińca zapewniają większą intymność przestrzeni balkonowych.

blacha

Jasna blacha ciętociągniona stała się jednym z bardziej charakterystycznych elementów założenia.

wsporniki widokowe

Kolejnym elementem charakterystycznym są wsporniki przewieszone nad brzegiem Odry.

bulwar pieszy

Bulwar pieszy wzdłuż Odry łączy się z bulwarem na przedłużeniu ulicy Sokolniczej. Ta część będzie w pełni zagospodarowana po zrealizowaniu drugiego etapu zamierzenia.

iluminacja

Bulwa został oświetlony punktowo oraz liniowo wzdłuż pasów posadzki.

elewacja

Obiekt został zaprojektowany z wykorzystaniem prostej gamy materiałów: okładzina klinkierowa, biały tynk, szkło, blacha cięto-ciągniona, dodatkowo akcenty drewniane.

bulwar

Bulwar pieszy został wyposażony w małą architekturę w postaci ławek, została zaprojektowana zieleń, w tym również zieleń wysoka, wszystko to uzupełnione dyskretną iluminacją.

elewacja południowa

Od strony ulicy Sikorskiego projektowany budynek uzupełnił istniejącą pierzeję.

bulwar

W dalszej perspektywie jest realizacja zabudowy na kolejnych działkach, dzięki czemu pieszy bulwar może zostać przedłużony w kierunku Mostu Dmowskiego.

wizualiacja

Budynek wysoki w trakcie realizacji uzupełni przestrzeń pomiędzy budynkiem zrealizowanym i budynkeim Odry Tower.

wizualiacja

Widok ze wschodniego krańca ulicy Sikorskiego.

wizualiacja

Widok w kierunku wschodniego krańca ulicy Sikorskiego.

wizualiacja

Widok od północy na całość zamierzenia.

wizualiacja

Wsporniki widokowe uzupełniajace funkcje bulwaru pieszego.

wizualiacja

W budynku wysokim został zaprojektowany taras widokowy dostępny dla mieszkańców obiektu.

lokalizacja

Budynek zlokalizowany jest przy ulicy Sikorskiego we Wrocławiu,w bezpośrednim sąsiedztwie wrocławskiego Rynku.